Verkeersplan

Een gedegen verkeersplan vraagt om kennis, ervaring en vakmanschap

Download Voorbeeld Verkeersplan

Een gedegen verkeersplan vraagt om kennis, ervaring en vakmanschap.

Een gedegen verkeersplan, de basis van de verkeersveiligheid rondom uw project. Aan de hand van het verkeersplan wordt bepaald welke (tijdelijke) verkeersmaatregelen genomen moeten worden. De tijdelijke verkeersmaatregelen worden bepaald aan de hand van de richtlijnen conform CROW 96A en B.

Binnen deze richtlijnen wordt er in samenspraak met de opdrachtgevers een verkeersplan opgesteld. Dit verkeersplan is noodzakelijk bij een vergunnings- of ontheffingsaanvraag die bij Gemeenten en/- of Wegbeheerders worden ingediend. Met een verkeersplan heeft de wegbeheerder inzicht in de tijdelijke verkeerssituatie rondom de werkzaamheden van jouw project en-/ of evenement. Mogelijke knelpunten en ongewenste situaties kunnen in de voorbereiding meteen worden opgelost.

Waar gaat het vaak mis?

Een verkeersplan opstellen zonder enige kennis, ervaring en certificaten kan ervoor zorgen dat het verkeersplan meerdere malen wordt afgekeurd bij Gemeenten en Wegbeheerders. Dit zorgt voor veel vertraging tijdens de aanvraagprocedure. Bij het opstellen van een verkeersplan dienen de CROW-richtlijnen te worden gevolgd, zodat het verkeersplan voldoet aan alle geldende wet- en regelgeving. De te nemen verkeersmaatregelen dienen volgens dit verkeersplan op locatie te worden geplaatst. Wanneer van het verkeersplan wordt afgeweken, wordt er niet gewerkt conform de CROW-richtlijnen en bestaat er een groot risico dat het werk wordt stilgelegd door de vergunningverlener. Zorg er dus altijd voor dat het verkeersplan voor jouw project wordt opgesteld door een Verkeersspecialist. Hij of zij beschikt altijd over de nodige kennis, ervaring en certificaten voor het opstellen van een verkeersplan conform de CROW-richtlijnen.

Wij helpen je graag verder, van advies tot uitvoering.

Een greep uit ons klantenbestand:

Wil je een vergunning of ontheffing aanvragen?

Een verkeersplan is noodzakelijk bij een vergunnings- of ontheffingsaanvraag.

Verkeersplan ten behoeve van

Afzetting

Binnen de resterende verkeersruimte kan worden bepaald welke verkeersdeelnemers veilig langs het werkvak kunnen worden geleid.

Omleiding

Voor verkeersdeelnemers die niet langs het werkvak kunnen worden geleid.

Calamiteit

In geval van calamiteiten is het duidelijk welke routes gevolgd dienen te worden.

Evenement

Voor het afsluiten van wegen of het inzetten van verkeersregelaars.

Verkeerspecialist Patrick aan het woord.

Elke afzetting is anders. Dit heeft te maken met verschillende factoren nabij de werklocatie zoals bijvoorbeeld type werkzaamheden, toegestane snelheid en verkeersdrukte in het omliggende wegennetwerk. Als Verkeersspecialist neem ik al deze factoren mee tijdens de voorbereiding.

Benieuwd naar hoe ik een verkeersplan opstel?

Download Voorbeeld Verkeersplan

Wij zijn de verbindende factor tussen de wensen van jou als opdrachtgever en de eisen van verschillende wegbeheerders.

Patrick DoodemanVerkeersspecialist

Direct contact?

VRAAG EENVOUDIG EN SNEL EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE AAN.

    Ik wil graag dat er contact met mij wordt opgenomen via:

    Klik op onderstaande button om jouw gegevens te verzenden en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. Zie ook ons privacybeleid.