Circulair en duurzaam gebruik van tijdelijke verkeersborden

Gemeente en Provincies verplichten (tijdelijke) verkeersmaatregelen bij werkzaamheden op of aan de weg. Dagelijks zorgt Verkeer Centrale Nederland voor haar klanten in het voorzien van (tijdelijke) verkeersmaatregelen. Dag in, dag uit plaatsen wij op allerlei verschillende locaties in Nederland (tijdelijke) verkeerborden ten behoeve van bijvoorbeeld wegwerkzaamheden, evenementen of bij calamiteiten.

Onze (tijdelijke) verkeersborden zijn gemaakt van aluminium, dit zorgt ervoor dat deze goed bestendig zijn tegen het Nederlandse klimaat en ook niet gaan roesten. Na zo’n 20 jaar – of langer, want de verkeersborden worden pas vervangen wanneer deze beschadigd of versleten zijn – kan een aluminiumbord volledig gerecycled worden via de ultieme vorm van duurzaam ondernemen: Cradle-to-Cradle. Cradle-to-Cradle staat voor een systeem waarbij reeds gerecyclede grondstoffen gebruikt worden voor de fabricage van nieuwe producten. Tegelijkertijd worden de geproduceerde producten aan het einde van de levensduur gebruikt als grondstof voor een nieuw product. Super duurzaam dus!

In de week van de Circulaire Economie heeft Verkeer Centrale Nederland een kijkje achter de schermen gekregen bij AGMI Traffic. Een mooi bedrijf wat zich o.a. bezig houdt met het recyclen van (tijdelijke) verkeersborden. Tijdens dit bezoek hebben we alle stappen van het recyclen gevolgd en zijn wij meer te weten gekomen over het Cradle-to-Cradle proces. Verkeer Centrale Nederland gelooft in deze methode en streeft ernaar om vanaf 2022 maar liefst 100% van alle verkeersborden Cradle-to-Cradle aan te schaffen. Zo hopen we in de toekomst te werken met een volledig duurzame voorraad aan (tijdelijke) verkeersborden.

En de huidige voorraad (tijdelijke) verkeersborden? Deze zullen wij behouden. Op het moment dat de verkeersborden aan vervanging toe zijn, wordt deze voorraad met behulp van het Refurbished proces teruggebracht in goede conditie waarna het weer tientallen jaren meegaat. Hierdoor worden de verouderde verkeersborden niet vroegtijdig afgedankt. Samen maken we de wereld een stukje duurzamer!

Ben je benieuwd wat wij voor jouw project kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseur verkeersmaatregelen.